Man in de knoop: in gesprek met Frans Bromet en Nathan Vos

15 maart 2018

Op donderdag 15 maart om 19.30 uur zijn Frans Bromet en Nathan Vos te gast in het Dolhuys. Samen maakten zij de documentaire ‘Man in de knoop’ over zelfmoord onder mannen. De documentaire wordt voor het eerst publiekelijk vertoond en na afloop gaat Malou van Hintum met beide makers in gesprek over dit aangrijpende onderwerp.

Kaarten voor het programma zijn te bestellen via Het Dolhuys. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. U wordt verzocht vooraf voor deze maaltijd te reserveren.

Elke vijf uur maakt iemand een einde aan zijn leven, mannen twee keer zo vaak als vrouwen. Een opvallend verschil dat maar weinig aandacht krijgt. Waarom zijn juist mannen extra kwetsbaar?

Regisseur Frans Bromet en journalist Nathan Vos proberen een antwoord te vinden op die vraag. Samen maakten ze de documentaire ‘Man in de knoop’, waarin Frans Bromet met drie weduwen praat over de zelfmoord van hun man. In een openhartig gesprek gaan zij op zoek naar het waarom van deze wanhoopsdaad. De documentaire ‘Man in de knoop’ gaat op donderdag 15 maart bij Het Dolhuys in première.

Nathan Vos schreef het boek ‘Man o man’ nadat zijn broer David zelfmoord had gepleegd. Hij onderzoekt hoe het kan dat zoveel mannen de weg kwijt zijn. Waarom vragen ze geen hulp? Zijn mannen vaak te trots, stellen ze te hoge eisen aan zichzelf? En welke rol speelt hun relatie met hun vader?

 

 

Delen op

21,99
11,99
MINDBOOKSATH : athenaeum