Auke Hulst over De Mitsukoshi Troostbaby Company

16 april 2022
| |

Op de tweede zaterdag van de Boekenweek, 16 april vanaf 16.00 bij Boekhandel het Martyrium, gaat Auke Hulst in gesprek over zijn nieuwe, voor de Libris Literatuurprijs 2022 genomineerde roman De Mitsukoshi Troostbaby Company met Daan Stoffelsen. Je bent van harte welkom!

Toegang gratis, aanmelden via [email protected].

N.B. Bekijk ook Auke Hulsts nachtkastje, en lees ook een fragment uit De Mitsukoshi Troostbaby Company. En beluister op Athenaeum.nl de podcast met Hulst over Zoeklicht op het gazon, en lees bij ons ook een uitgebreid fragment uit die roman. We publiceerden ook voor uit Motel Songs en uit Slaap zacht Johnny Idaho - we bespraken het ook - en uit Ik herinner me Titus Broederland en Buitenwereld binnenzee. Ook richtte Hulst een etalage voor ons in in 2017. Lees op Athenaeum.nl ook een fragment uit de Privé-domeinuitgave van Colette.

Over De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een grootse roman van de schrijver van Kinderen van het Ruige Land en En ik herinner me Titus Broederland. De culminatie van een oeuvre.

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien.

pro-mbooks1 : athenaeum