Presentatie Jannah Loontjens, Als het over liefde gaat

06 september 2019
| |

Vrijdag 6 september vanaf 17.00 presenteren Uitgeverij Podium en het Martyrium de nieuwe roman van Jannah Loontjens: Als het over liefde gaat. Het evenement wordt ingeleid door Lieve Joris. Je bent van harte welkom.

Toegang is gratis, aanmelden: via publiciteit@uitgeverijpodium.nl o.v.v. Presentatie Jannah Loontjens.

Over Als het over liefde gaat

De snikhete zomer van 2018. Jannah Loontjens vertrekt met haar geliefde Jamal naar Umbrië om daar in de voetsporen van haar literaire heldin Frida Vogels te treden. In 1968 wandelde Vogels met haar man van Perugia naar Spoleto. Vijftig jaar later blijkt het wandelpad van weleer echter goeddeels vervangen door asfalt.

Jannah en Jamal worden gedwongen om hun eigen route te kiezen. Aan elkaar overgeleverd in de zomerhitte in de Italiaanse heuvels, waar paden vertakken zonder borden of andere herkenningspunten, komt hun relatie onder spanning te staan. Al wandelend overpeinst Jannah wat Jamal en haar eigenlijk bij elkaar heeft gebracht en waarom ze het altijd zo moeilijk heeft gevonden zich aan een ander te hechten. Vaak denkt ze aan de woorden van Frida Vogels, die zo pijnlijk precies haar verhouding tot haar man kon benoemen.

Dit maakt Als het over liefde gaat tot een buitengewoon persoonlijk boek over schrijven, wandelen en uiteraard, de liefde.

Eerder publiceerden we voor uit Misschien wel niet.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum