Thomas Heerma van Voss over Condities (afgelast)

15 maart 2020
| |

Op de laatste zondag van de Boekenweek, 15 maart, vanaf 17.00, komt Thomas Heerma van Voss naar het Martyrium. Bob Kappen interviewt hem over zijn nieuwe roman Condities, en jij kunt erbij zijn! Uit voorzorg in verband met de COVID-19-epidemie hebben we tot onze spijt moeten besluiten dit evenement af te gelasten.

Over De condities

Gaat dit boek over je eigen leven? Zo ja, sta je in voor de consequenties? Al jaren zwoegt Vincent Pek op een boek dat maar niet wil komen en kampt hij met een ziekte die maar niet over wil gaan. Hij besluit zijn toevlucht te zoeken in een laatste medicijn: schrijven over zijn chronische aandoening. Opeens moet Pek zich verhouden tot een verleden dat hij tot dan toe zorgvuldig verborgen heeft gehouden.

Condities is een beklemmende en geraffineerde roman over identiteit, ziekte en ambitie. Op een heldere toon, met subtiel gevoel voor humor en menselijke verhoudingen, beschrijft Thomas Heerma van Voss hoe zijn hoofdpersoon Vincent Pek tegen de stroom in de regie over zijn eigen leven probeert te houden. 

N.B. Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Condities. Eerder publiceerden we voor uit SternDe derde persoon en Plaatsvervangers.

pro-mbooks1 : athenaeum