Jacques Hermus over Oogsttuinen. Van moestuin tot wijngaard

24 juli 2022
|

Zondag 24 juli vanaf 15.00 interviewt Daan van der Valk Jacques Hermus over zijn nieuwe boek Oogsttuinen. Van moestuin tot wijngaard in de kas bij Het Landje van De Boer in Bloemendaal. 

Toegang gratis, Aanmelden gewenst via landjevandeboer.nl.

Locatie: het Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, 2051 GA Bloemendaal 

Over Oogsttuinen. Van moestuin tot wijngaard

Een mooie oogsttuin als eigen paradijs, wie wil dat nu niet? Sinds mensenheugenis wroet de mens in de aarde, plant knollen, zaait groenten en kruiden. Met als doel: oogst. Glanzende tomaten, modderige aardappels, diepgroene koolbladeren, roodbloeiende bonen aan rijshout, geurende kruiden en friszoete appels; opgekweekt in volkstuinen en kloostertuinen, in kassen en schooltuinen, door vrijwilligers in gemeenschapstuinen of wetenschappers in botanische tuinen.

Journalist en moestuinier Jacques Hermus neemt de lezer mee naar verschillende oogsttuinen om te laten zien wat de moestuinier vermag. Van wijngaard tot kasteeltuin en voedselbos. Reportages, geschiedenissen, groenteschetsen, interviews en anekdotes maken dit boek tot een boeiende biografie van onze oogsttuin.

Daan van der Valk, Boekverkoper at large bij Athenaeum Amsterdam is een fervente tuinliefhebber en heeft een bijzondere stadstuin in het centrum van Haarlem. Hermus en Van der Valk kennen elkaar al jaren en zijn beiden liefhebber van mooie tuin en -kookboeken. Voor het eerste gaan ze met elkaar in gesprek in de kas van het Landje van De Boer, een unieke locatie in Bloemendaal. 

Delen op

34,99
pro-mbooks1 : athenaeum