Tsjajkovski en Het Zwanenmeer

25 maart 2019
| | |

In de Spui25-op-locatie-reeks 'De angst voor het onbekende', spreken musicoloog Rutger Helmers en moderator Diederik Burgersdijk op 25 maart (20.00) over de ontwikkeling van het beroemde ballet Het Zwanenmeer in de Odeonzaal van het Nationale Opera & Ballet. 

Aanmelden

Helmers neemt het publiek mee in de geschiedenis van Het Zwanenmeer. Hoewel dit ballet tegenwoordig bekend staat als 'het ballet der balletten', waren de eerste uitvoeringen geen succes. Waarom vond men P.I. Tsjaikovski’s muziek ongeschikt om op te dansen? Hoe gaf Het Zwanenmeer destijds gestalte aan denkbeelden over liefde en vrouwelijkheid? En hoe zijn die thema’s terug te vinden in onze eigen cultuur en belevingswereld?

Klik hier voor boekentips voor deze lezing. 

Over de reeks ‘Identiteit en confrontatie: de angst voor het onbekende’

In samenwerking met de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en Nationale Opera & Ballet organiseert SPUI25 een reeks prikkelende programma’s. Gerenommeerde sprekers plaatsen de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in een ruimere cultuurhistorische context én verbinden ze met actuele thema’s en vraagstukken. Diederik Burgersdijk verzorgt de moderatie. Na afloop van elke lezing is er ruimte om met elkaar en de spreker door te praten. Het overkoepelende thema van de reeks valt samen met het seizoensthema van De Nationale Opera: Identiteit en confrontatie: de angst voor het onbekende.

Aanmelden

Tickets bestellen via Nationale Opera & Ballet. Aanmelden is gratis, maar niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst.

pro-mbooks1 : athenaeum