Boekenweek 2018: Filmvertoning De Wilde Stad

10 maart 2018
| |

In het kader van het thema Natuur van de Boekenweek, op 10 maart, vanaf 19.00, de film De Wilde Stad (2017). Vooraf wordt de film en het gelijknamige boek ingeleid door stadsecoloog Remco Daalder. Daalder neemt bijna vergeten Nederlandse natuurschrijvers onder de loep en komt uit bij de Wilde Stad. U bent van harte welkom in de Centrale OBA

Deze bioscoopfilm die net vanaf 1 maart te zien is, schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. 

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De filmmuziek samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer). 

Na afloop is de bar open om na te praten, boekverkoop door boekhandel Athenaeum en signeren door Remco Daalder.

Tickets

Delen op

20,99
14,99
MINDBOOKSATH : athenaeum