HEYU: Adrien Bosc en Niña Weijers

01 mei 2016
| | |

Voor HEYU! Writers ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde en leven, migratie en Fort Europa, stad en platteland, politiek en democratie. Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, waar zit de angst, waar zit de hoop? Zondag 1 mei vanaf 16.00 is Adrien Bosc te gast, met Niña Weijers.

Gemist? Kijk het gesprek terug, via de OBA:

Adrien Bosc (1986) is een Franse schrijver en uitgever. Hij kreeg de Grand Prix du roman de l’Académie française voor zijn debuutroman Constellation over de vliegramp op 27 oktober 1949. Hierbij raakte een vliegtuig van Air France, met aan boord enkele bekende Fransen en als bestemming New York, ver uit koers raakte en tegen een berg te pletter sloeg. Alle passagiers en bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. Maarten Asscher besprak het boek.

Bosc gaat in gesprek met Niña Weijers (1987). Deze Nederlanderse schrijver studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin en schreef korte verhalen en essays voor diverse tijdschriften. In 2010 won ze de schrijfwedstrijd Write Now!. Weijers schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids. In mei 2014 verscheen haar debuutroman De consequenties, die alom lovend werd ontvangen en haar in één klap bij een groot publiek bekend maakte. Het boek kreeg de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. De roman haalde bovendien de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2015. We publiceerden voor uit de roman en bespraken hem.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

(Foto: Benjamin Colombel)

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum