HEYU: Annie Cohen-Solal & Louise Fresco

12 juni 2016
| | |

Voor HEYU! Writers ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde en leven, migratie en Fort Europa, stad en platteland, politiek en democratie. Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, waar zit de angst, waar zit de hoop? Zondag 12 juni, vanaf 16.00 is schrijver Annie Cohen-Solal (1948) te gast, samen met Louise O. Fresco.

Cohen-Solal, geboren in Algiers en pendelend tussen Parijs, de VS en Cortona, is schrijver en wetenschappelijk onderzoeker met een focus op de interculturele verbindingen tussen kunst, literatuur en maatschappij. Na haar biografie over Sartre (1987), die internationaal succesvol was, publiceerde zij Painting American, Leo Castelli & His Circle en New York-Mid Century en haar biografie Mark Rothko. Cohen-Solal was gastdocente aan tal van universiteiten en is als curator bezig met exposities voor het Rijksmuseum in Amsterdam, het Picasso Museum en het Musée de l’histoire de l’immigration in Parijs.

Cohen-Solal gaat in gesprek met Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University and Research centre. Fresco was plaatsvervangend directeur-generaal van Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties en is internationaal bekend als deskundige op het gebied van landbouw en voedsel. Ze bekleedt vele (inter-)nationale advies- en bestuursfuncties en publiceerde naast haar wetenschappelijke werk ook drie romans, waaronder De tuin van de sultan van Rome. Haar magnum opus Hamburgers in het Paradijs, voedsel in tijden van schaarste en overvloed, werd in het Engels en Frans vertaald. Gebaseerd op haar boek maakte ze voor Omroep Human ook de zesdelige documentaire Fresco's Paradijs. (foto: Jeroen Oerlemans)

Bekijk de registratie:

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum