Margot Dijkgraaf ontmoet Jonas Lüscher en Britta Böhler

06 maart 2016
| | |

Voor HEYU! Writers ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde en leven, migratie en Fort Europa, stad en platteland, politiek en democratie. Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, waar zit de angst, waar zit de hoop?

Zondag 6 maart, van 16.00, is Jonas Lüscher (1976) te gast. Hij gaat in gesprek met Britta Böhler.

Vorig jaar verscheen Lüschers prachtige roman Het voorjaar der barbaren dat in veel landen wordt vertaald. In het boek worden rijke, jonge Engelsen uit Londen City die feest vieren in Tunesië, geconfronteerd met het Engels staatsbankroet, waarna de barbarij zich aandient. Lüscher was onderwijzer in Bern en werkte een paar jaar in de Duitse filmindustrie. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor filosofie in München. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Technische Hogeschool in Zürich.

Britta Böhler (1960) is schrijver en een Nederlandse advocaat van Duitse afkomst en speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen tijd. Haar roman De beslissing, over een cruciale periode in het leven van Thomas Mann, kreeg internationaal erkenning. Samen met Rodney Bolt schrijft zij ook thrillers onder het pseudoniem Britta Bolt.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Zondag 6 maart, 16.00 uur, OBA Theater
Kaarten via oba.nl.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum