OBA Akademie: Alain Mabanckou

21 januari 2018
| | |

Margot Dijkgraaf gaat voor OBA Akademie in gesprek met de Afrikaanse schrijver Alain Mabanckou, op zondag 21 januari, 16.00-17.00 aan de Oosterdokskade. U bent van harte uitgenodigd! 

Alain Mabanckou (Congo-Brazzaville, 1966) is een wereldwijd bekende Afrikaanse schrijver die in Amerika woont. In romans als Verre cassé, African Psycho en Black Bazaar schetst hij zijn jeugd in Afrika en het leven van de Afrikaanse inwoners van Parijs, de stad waar hij in 1989 ging studeren. In 2012 keerde hij na 23 jaar terug naar zijn geboorteplaats Pointe-Noire. Zijn laatste roman Petit Piment (2015) kwam daar uit voort. Met veel humor beschrijft hij het leven van een jongen die een streng weeshuisregime ontvlucht en vertrekt naar de kuststad Pointe-Noire, waar hij leeft tussen dieven en hoeren.

Mabanckou doceert aan de University of California in Los Angeles. Hij schrijft in het Frans, zijn oeuvre is in veel talen, waaronder het Engels, vertaald. Petit Piment is de eerste roman die in het Nederlands verschijnt, onder de titel Prins Peper (De Geus).

N.B. Op Athenaeum.nl lichtten Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos hun vertaling van Mabanckou's roman toe. Eerder besprak Joeba Bootsma bij ons zijn Le monde est mon langage.

Literatuurcritica Margot Dijkgraaf spreekt met Alain Mabanckou over zijn werk, zijn vele reizen rond de wereld, Afrika en Europa en zijn vele ontmoetingen met jonge mensen. Ook gaat hij in gesprek met Koen Peeters, die de ECI Literatuurprijs 2017 kreeg voor zijn roman De mensengenezer, en met Vamba Sherif, auteur van onder andere De zwarte Napoleon (2015). 

De voertaal van deze avond is Engels. Kaartjes kunt u via deze link kopen. De kaartjes kosten € 7,50 (of € 3,75 met een OBA-pas, collegekaart of We Are Public lidmaatschap).

Delen op

11,99
MINDBOOKSATH : athenaeum