OBA Akademie: Writing Europe - Pankaj Mishra & Paul Scheffer

24 juni 2017 tot 24 juni 2017
| | | | |

Zaterdag 24 juni 2017, 20.00-21.30 uur, spreekt Margot Dijkgraaf in de Centrale OBA, in het OBA Theater, met Pankaj Mishra en Paul Scheffer.

Toegang met OBA-pas € 5,00 / normaal € 10,00, kaarten via de OBA.

 

Mishra is een van de belangrijkste schrijvers en intellectuelen van onze tijd. Hij is geboren in India, woont en werkt in Londen, en schreef diverse belangrijke romans en studies. Onlangs verscheen bij uitgeverij AtlasContact Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden, een polemisch en filosofisch essay over de opkomst van extreem rechts overal ter wereld. (Lees ook onze recensie.) Hij schreef zijn boek omdat hij geschrokken was, vertelt hij in de NRC: 'Ik besefte dat de verwachting van vooruitgang en voortschrijdende emancipatie, die zo lang als vanzelfsprekend werd beschouwd, niet met de werkelijkheid strookte.'

Angst en woede dreigen onze maatschappij te ontwrichten. Mishra vraagt zich af hoe dat mogelijk is. Hij laat zien dat wat er in onze tijd gebeurt niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme. Er zal, volgens Mishra, een mentaliteitsverandering nodig zijn om onze vrijheid, welvaart en stabiliteit te behouden.

Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies aan de universiteit van Tilburg. Hij schreef onder andere Het land van aankomst (2007), Alles doet mee aan de werkelijkheid (het levensverhaal van zijn grootvader, 2013) en hij schreef het essay De vrijheid van de grens (2016).

In samenwerking met Be Unlimited /Den Haag, Athenaeum Boekhandel, uitgeverij Atlas/Contact, Uitgeverij de Bezige Bij en het Conservatorium van Amsterdam.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum