Socioloog Richard Sennett over urban issues in Londen

13 januari 2016
|

Op woensdag 13 januari is Richard Sennett, een van de meest vermaarde sociologen ter wereld, te gast in het OBA Theater. Hij zal praten over de prijs die de stad Londen betaalt voor zijn enorme internationale succes met grote gentrificatie en een onbetaalbare woningmarkt waar alleen plaats is voor de ultrarijken.

De stad Londen betaalt de prijs voor zijn enorme internationale succes met grote gentrificatie en een onbetaalbare woningmarkt waar alleen plaats is voor de ultrarijken.

Op woensdag 13 januari is Richard Sennett, een van de meest vermaarde sociologen ter wereld, te gast in het OBA Theater om hierover te praten. Sennett is professor aan de New York University en aan de London School of Economics en schrijft over steden, werk en cultuur. Hij werkt momenteel aan Making and Dwelling, een boek over open systemen en stedelijk ontwerp. 

Sennetts co-referent David Madden is assistent-professor sociologie en doceert aan de London School of Economics. Zijn onderzoek concentreert zich op gentrificatie en op de vraag hoe commodificatie van vastgoed in de stad een aanjager is van ongelijkheid.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Wanneer: 

Woensdag 13 januari om 20.00

Waar: 

Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 1011DL Amsterdam

Tickets:

Normaal € 10,00

OBA-pas / Stadspas / Studentenpas € 5,00

Tickets kunt u bestellen via de website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Delen op

24,99
MINDBOOKSATH : athenaeum