Spui25 op Locatie: Een woord een woord

22 april 2016 tot 22 april 2016
|

22 april vanaf 17.00 bij de OBA (Spui25 op locatie) is de feestelijke boekpresentatie van Frank Westerman, 'Een woord een woord', een zoektocht naar een weerwoord op terreur. Met Frank Westerman en Dorine Holman.

Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtij mee. Als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In ‘een woord een woord’ voert hij de lezer mee naar een reeks spraakmakende gijzeldrama's van Bovensmilde tot Beslan. Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Om ook aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Op 22 april gaat de auteur in gesprek met Dorine Holman over (de totstandkoming van) dit boek. 

Over de sprekers

Frank Westerman is auteur van grote bestsellers als De GraanrepubliekEl Negro en ik en StikvalleiZijn werk verschijnt in zestien talen. Zie ook frankwesterman.nl.  

Dorine Holman organiseert literaire festivals, culturele evenementen en interviewt schrijvers. Zie ook dorineholman.nl.

Aanmelden 

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Let op: Dit programma vindt plaats in het 'OBA Theater' van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, 7 e etage (5 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam); Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

MINDBOOKSATH : athenaeum