Het begin van alles: lezing David Wengrow

30 maart 2022
| | | | |

Woensdag 30 maart komt archeoloog David Wengrow naar Nederland voor de verschijning van Het begin van alles. Samen met Spui25 organiseert Maven Publishing daarom een bijzondere avond. Wat we alvast weten: Wengrow zal in de aula van de Lutherse kerk een lezing geven. Rosanne Hertzberger en Karin Amatmoekrim zullen ook spreken, onder leiding van Sicco Knecht.

Over Het begin van alles

Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid - denk aan de boeken van Steven Pinker, Jared Diamond en Yuval Noah Harari - niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

Deze internationale bestseller rekent definitief af met oude beperkende mythen die ons wereldbeeld tekortdoen. De geschiedenis laat zien dat ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten in een complexe samenleving. Als we dit idee loslaten, kunnen we met meer inventiviteit en daadkracht onze huidige samenleving inrichten. Het is hoog tijd voor een nieuwe blik op de mensheid.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Het begin van alles.

Rosanne Hertzberger is een Nederlandse schrijver en wetenschapper in de microbiologie. Ze schrijft een wekelijkse column in NRC Handelsblad en haar podcast Hertzbergers inbox verschijnt eens per twee weken.

Karin Amatmoekrim emigreerde op jonge leeftijd uit Suriname naar Nederland en rondde hier het gymnasium af. Haar studies psychologie en moderne letterkunde rondde ze af met een scriptie over de etniciteit in de Surinaamse literatuur. Binnen haar werk spelen identiteit en het (on)vermogen van mensen om elkaar echt te kennen een belangrijke rol. Naast romans publiceert Amatmoekrim regelmatig korte verhalen en opiniestukken in o.m. De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad en is zij Correspondent verzwegen geschiedenis.

Sicco de Knecht (moderator)

Early-birddeal:

Het is mogelijk om een door David Wengrow gesigneerd boek op naam te krijgen: bestel nu je ticket samen met een gesigneerd boek, dan ligt op 30 maart jouw persoonlijke exemplaar voor je klaar bij de lezing!

Je kunt alleen een toegangsticket voor deze avond bestellen voor € 10, of je kunt ook ervoor kiezen om een gesigneerd exemplaar erbij te bestellen (t.w.v. € 35) voor de totaalprijs van € 40. Maak je keuze op de speciale website.

Let op: Als je een gesigneerd boek erbij bestelt, wordt die op naam gesigneerd – de naam die je invult bij de bestelling wordt hiervoor gebruikt. Wil je dus meerdere boeken op naam: doe dan een aparte bestelling per naam. 

De gesigneerde boeken zullen voor je klaarliggen bij het event op 30 maart.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020 737 1065 of mail [email protected]

pro-mbooks1 : athenaeum