Timothy Garton Ash over Europa, een persoonlijke geschiedenis

23 maart 2023
| | | |

Donderdag 23 maart 20.00 in de Oude Lutherse Kerk gaat Timothy Garton Ash in gesprek met Caroline de Gruyter en Geert Mak over Europa

Wees welkom, toegang gratis: aanmelden via SPUI25.

Alles wat we in Europa hebben bereikt, staat nu op het spel. Dat is de strekking van het nieuwe boek van Timothy Garton Ash: Europa. Het is een persoonlijke geschiedenis van een periode van ongekende vooruitgang en een getuigenis van wat er is misgegaan: van de financiële crisis van 2008 tot de oorlog in Oekraïne. Ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling gaat Garton Ash in gesprek met Caroline de Gruyter.

 

Over Europa

Puttend uit een halve eeuw aan ontmoetingen, interviews en zijn eigen familiegeschiedenis beschrijft historicus en hoogleraar Timothy Garton Ash in zijn nieuwe boek Europa hoe het continent zich na de Tweede Wereldoorlog heeft hersteld. Hoe het heropgebouwd, bevrijd en verenigd in het begin van de 21ste eeuw in de buurt kwam van een ideaal van eenheid, vrijheid en vrede. Wat betekenen het Europese project en zijn waarden vandaag de dag, nu oorlog op het continent woedt en de Europese Unie onder grote druk staat? Garton Ash zoekt samen met Caroline de Gruyter naar antwoorden op deze prangende vragen.

Europa is een persoonlijke geschiedenis van een periode van ongekende vooruitgang. Een heldere en beklijvende getuigenis van wat er is misgegaan: van de financiële crisis van 2008 tot de oorlog in Oekraïne. Alles wat we in Europa hebben bereikt, staat nu op het spel. Met Europa roept Timothy Garton Ash ons op om dat wat we hebben bereikt te verdedigen.

Lees op onze site een fragment uit Europa. Een persoonlijke geschiedenis.

 

Delen op

26,99
pro-mbooks1 : athenaeum