Filosofienacht

15 april 2016 tot 16 april 2016
| | | | | |

De Filosofienacht is de plek waar filosofie en journalistiek, analyse en actualiteit elkaar treffen, dit jaar op 15 april 2016, 19.00-3.00 in Pakhuis de Zwijger, met onder anderen Ruben van Zwieten, Paul van Tongeren, Simone van Saarloos, Jannah Loontjens, Babah Tarawally en Joke Hermsen.

Thema: de grens

We zijn de laatste tijd tegen onze grenzen aangelopen. We weten ons bijvoorbeeld geen raad met de honderdduizenden vluchtelingen die de Europese solidariteit onder druk zetten. Tegelijkertijd zien we juist hoe op lokaal niveau grenzen worden beslecht. Mensen leggen zich niet neer bij de onoplosbare problemen van milieu, maar beginnen met allerlei duurzame initiatieven. Het aantal vrijwilligers dat vluchtelingen of armen helpt, is heel groot. 

Tijdens de Nacht onderzoeken we de dubbelzinnigheid van grenzen. We kunnen overal inloggen om even onze mails en sociale media te bekijken – maar wanneer hebben we nog een moment voor onszelf? We tellen de zegeningen van de grenzeloze 24-uurseconomie, maar hoe gaan we om met de constante aansporing te consumeren?

De grens is een belangrijk filosofisch thema. Hoe grenzeloos zijn mensenrechten? Hoe bepalen grenzen wie wij zijn en hoe we naar de wereld kijken?  

Actief bijdragen aan de mensenrechten in Turkije

Dit jaar werken we samen met Amnesty International om in Turkije de bescherming van mensenrechten te verbeteren. Amnesty International leidt in Turkije waarnemers op, die tijdens rechtzaken kunnen opletten of de mensenrechten van de verschillende partijen in acht genomen worden. Lees hier meer over waarom wij deze samenwerking belangrijk vinden.

U kunt uw tickets hier bestellen. 

Delen op

12,50
22,50
22,50
20,99
20,99
20,99
MINDBOOKSATH : athenaeum