Meisjes met lef

12 mei 2017

Als Lena Dunham en Pippi Langkous samen een boek zouden schrijven, zou het Het boek voor meisjes met lef zijn.

Een echte gutsy girl gaat voor de uitdaging, niet het resultaat. De Amerikaanse schrijfster Caroline Paul geeft in Het boek voor meisjes met lef aan de hand van ervaringsavonturen en moderne heldinnen tips over hoe je als meisje (én vrouw) een leven vol uitdaging en lef aan kunt gaan. Rondom de thematiek van het boek organiseert uitgeverij Pepper Books op 12 mei een inspirerende avond vol entertainment en gesprek, met o.a. een live-column van zelfbenoemd vrouwenkenner Maxim Hartman en een muzikale noot van Aafke Romeijn.

Over het boek

Paul noemt in haar boek veel rolmodellen, zoals het zeilmeisje Laura Dekker. The Gutsy Girl stimuleert een nieuwe generatie om angsten te overwinnen, uitdagingen aan te gaan, en een leven na te streven vol zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, vriendschap en plezier.
Deskundigen roepen al jaren dat kinderen meer moeten buitenspelen en dat ouders ze niet zo moeten betuttelen. Caroline Paul richt zich in dit boek, specifiek tot jonge meisjes.
Zij stimuleert hen grenzen op te zoeken en er dan, met beleid, overheen te gaan. ‘Jezelf uitdagen is essentieel voor een leven vol opwinding, zelfvertrouwen en plezier’, stel Paul in haar voorwoord. In dit boek laat ze zien hoe je het leven stoer tegemoet kunt treden aan de hand van leuke illustraties, ervaringsavonturen en moderne heldinnen, onder wie het Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker.

Over de sprekers

Linda Vermaat; Mensen die de gevestigde orde bevragen, actie ondernemen en met een alternatief komen, inspireren Linda. Haar zoektocht naar deze mensen heeft geleid tot het mede-opzetten van de Youth Food Movement & Professional Rebel. Linda is nieuwsgierig, positief ingesteld en ondernemend. Vorig jaar is Linda gestart met de documentaire reeks Twentie Four: waarbij ze 24 ondernemers in 24 steden voor 24 uur volgt. Samen met Erik Loots is het haar missie om persoonlijke verhalen van impact ondernemers vast te leggen en te verspreiden.

Aafke Romeijn is singer-songwriter en componist .

Maxim Hartman is een Nederlands televisiemaker, presentator, acteur en zelfbenoemd vrouwenkenner.

Toegang

Tickets: € 7.50

Tickets

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum