Editio Culinair College: Joël Broekaert en Jonah Freud

12 september 2018
| |

Culinaire connaisseurs Joël Broekaert en Jonah Freud dompelen je een middag lang onder in de wereld van smaken, receptuur en kookboeken. Een culinair college voor liefhebbers van koken en lekker eten. En voor hen die daar misschien wel over willen schrijven. 12 september 2018 vanaf 14.30, Rigakade 10, 1013 BC Amsterdam, georganiseerd door Editio.

Inschrijven

De middag bestaat uit twee interactieve talks van Joël Broekaert en Jonah Freud. Beide weten van de hoed en de rand als het gaat om smaken, koken en receptuur. Tijdens de middag kun je je zintuigen testen met verschillende culinaire lekkernijen. 

Met Joël leren én ondervinden we hoe smaak en aroma onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar ook wat er gebeurt als die twee solo op pad gaan. Zo kom je erachter hoe je smaak en aroma voor je kunt laten werken in een gerecht. En, over smaak gesproken, hoe zit dat met umami? Joël legt uit en laat proeven.

Jonah doet een (kook)boekje open over trends in recepten en de kookboekerij. Ze gaat in op trends in de kookboek-industrie, en wat een kookboek nu echt bijzonder maakt. Verder leert ze ons wat een recept een goed recept maakt. En wanneer je een eendagsvlieg te pakken hebt.

De middag wordt culinair ondersteund door verschillende leveranciers van wijn en zoetigheid.

Extra: aan het einde van de dag ontvang je het nieuwste boek van Jonah: Bon Appétit.

Joël Broekaert

Joël is culinair recensent van NRC en Vrij Nederland; noemt zichzelf De Alleseter en is auteur van het gelijknamige boek. Joël gaf een Ted-talk en heeft zijn eigen food-programma op televisie.

Jonah Freud

Jonah is al bijna 30 jaar eigenaresse van de Kookboekhandel. Zelf schrijft ze wekelijks kookboek-recensies voor Trouw en het Parool. Van haar hand verschenen onder andere het Rijksmuseum kookboek, Zeelust en Power to the pieper. Jonah Freud is  de koningin van het Nederlandse kookboek, mogen we wel zeggen.

Praktisch

Locatie: Rigakade 10, 1013 BC Amsterdam
Aanvang: 14.30

Deze college-middag geldt als voorbereiding op de cursus Maak je eigen kookboek. In deze vierweekse cursus die wordt begeleid door kookboekschrijver- en uitgever Jonah Freud schrijf je een concept voor je eigen kookboek. Aan het einde van de cursus heb je een dummy van jouw boek, waarmee je bijvoorbeeld naar een uitgever kan. Als bezoeker van het live college, krijg je korting op de cursus.

Delen op

15,50
MINDBOOKSATH : athenaeum