8ste Kousbroeklezing door Mensje van Keulen: Het geheugen speelt wat af

06 april 2018
| | | | |

De 8ste Kousbroeklezing, vrijdag 6 april vanaf 20.00 bij De Rode Hoed, wordt gegeven door Mensje van Keulen en gaat over het geheugen, onze herinneringen en verbeeldingskracht. Schrijver en psycholoog Douwe Draaisma komt ook aan het woord en de moderatie is in handen van Maarten Asscher.

Bestel kaarten

De autobiografische herinnering is een bron die met zijn eindeloze associaties de literaire creativiteit geheel in beslag kan nemen, een verschijnsel waarmee zowel de Franse schrijver Georges Perec als in zijn voetsporen Rudy Kousbroek hebben geëxperimenteerd. In haar Kousbroeklezing draait Mensje van Keulen het experiment om, en laat zij de autobiografische herinnering los op haar verbeeldingskracht. Het resultaat is een even boeiend als ontroerend levensverhaal op het formaat van een lezing.

Mensje van Keulen (1946) debuteerde als schrijfster in 1969 met een verhaal in het tijdschrift Hollands Maandblad. In de daaropvolgende bijna halve eeuw publiceerde ze tientallen romans, verhalenbundels en kinderboeken. Voor haar werk ontving ze onder meer de Constantijn Huygensprijs. Onlangs verscheen Neerslag van een huwelijk. Dagboek 1977-1979.

N.B. Eerder publiceerden op Athenaeum.nl we voor uit Schoppenvrouw en uit Liefde heeft geen hersens.

Na afloop van de lezing zal het Kousbroekiaanse onderwerp  ‘Ik herinner mij…’ nog verder aan de orde komen in een bijdrage van schrijver en psycholoog Douwe Draaisma en in de vorm van een mini-documentaire over de allesbepalende betekenis van het geheugen.

Moderatie: Maarten Asscher

Organisatie: Stichting Rudy Kousbroeklezing, De Gids, Nederlands Letterenfonds, Athenaeum Boekhandel i.s.m. Rode Hoed

Toegang € 12,50 (CJP/studenten/ Stadspas/65+) € 11,-
Aanvang 20:00 uur
Café open 19:30 uur
Zaal Oosterhuiszaal

MINDBOOKSATH : athenaeum