Leesclub De ondergang van het Avondland. Oswald Spengler

13 november 2017 tot 13 november 2017

De Leesclub Bucketlist filosofie van De Rode Hoed bespreekt in de maand november De ondergang van het Avondland van Oswald Spengler. De leesclub zal op 13 november van 20.00 tot 21.30 uur plaatsvinden.

Filosoof Oswald Spengler beschrijft de opkomst en het verval van de grote wereldculturen en voorspelt het spoedige einde van de Westerse beschaving. Het boek sloeg in als een bom en de titel is synoniem geworden met het ondergangsdenken in het Interbellum.

De Leesclub Bucketlist filosofie is er voor de bezoekers die het werk echt willen lezen en bespreken onder leiding van filosofiedocent Sophie van Balen. De Leesclub Bucketlist filosofie is altijd op de maandagavond vóór de publieksbijeenkomst en van de serie Bucket filosofie, die deze editie dus op maandag 13 november tussen 20 en 21.30 uur plaatsvindt. Entree: 5,-. De publieksbijeenkomst vindt plaats op 20 november.

Sommige boeken zijn zo invloedrijk dat ze symbool staan voor een tijdperk. Oswald Spenglers klassieker Untergang des Abendlandes is zo’n boek. Het eerste deel van het werk verscheen in 1918. Spengler beschrijft de opkomst en het verval van de grote wereldculturen en voorspelt het spoedige einde van de Westerse beschaving. Het boek sloeg in als een bom en de titel is synoniem geworden met het ondergangsdenken in het Interbellum. 

Bestel hier uw kaartje.

pro-mbooks1 : athenaeum