A. F. Th. Van der Heijden in gesprek met Maarten Asscher

15 december 2016 tot 15 december 2016
| |

A.F.Th. van der Heijden gaat op 15 december (van 20.00 tot 21.30) in Spui25 gesprek met Maarten Asscher over zijn 2016, dat in het teken stond van de verfilming van Tonio en het verschijnen van zijn nieuwe roman Kwaadschiks. Een bespiegelend gesprek om 2016 af te sluiten.

N.B. Eerder publiceerden we voor uit Kwaadschiks. Lees een fragment op Athenaeum.nl.

In samenwerking met Uitgeverij de Bezige Bij.

Dit jaar werd A.F.Th. van der Heijden 65 jaar en verscheen het zesde deel van De tandeloze tijd: Kwaadschiks. In oktober was de verfilming van Tonio door regisseur Paula van der Oest te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het gesprek met Maarten Asscher zal onder andere gaan over de doorwerking van het oeuvre van A.F.Th. van der Heijden in publieke respons, maar ook in de vorm van verfilmingen, en zijn ideeën over de verschuivingen in de wereld van vandaag, en zijn gedachten over de rol en de plaats van het schrijverschap  in onze tijd. Er is gelegenheid voor vragen uit het publiek.

Over de sprekers

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht en is de auteur van een groot en breed opgezet oeuvre waarin twee grote romancycli de essentie vormen: De tandeloze tijd en Homo duplex. Kwaadschiks is zijn recentste roman. Voor zijn werk kreeg hij vele literaire prijzen (waaronder de P.C. Hooftprijs). Van der Heijden is lid van de Akademie van Kunsten.

Maarten Asscher (1957) is schrijver en directeur van de Athenaeum Boekhandel, die dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert. Zijn recentste boeken zijn de essaybundel Appels en peren. Lof van de vergelijking (2013) en Het uur der waarheid. Over de gevangenschap als literaire ervaring (2015). Asscher schrijft een wekelijkse column in het Financieel Dagblad.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

MINDBOOKSATH : athenaeum