Burn-out: het lichaam als hoofdpijndossier

13 oktober 2016
| | | | |

Steeds meer mensen raken opgebrand. Een op de 17 Nederlanders heeft last van burn-outklachten; daarbij is de generatie tussen 25 en 35 koploper. Is er sprake van een burn-out generatie? 13 oktober, vanaf 20.00 bij Spui25 is de feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Bregje Hofstede: De herontdekking van het lichaam.
Schrijfster Bregje Hofstede, filosoof Aldo Houterman en journalisten Birte Schohaus en Marijke de Vries gaan in discussie over burn-out, de oorzaken daarvan en de rol die het lichaam daarbij speelt.

Over de sprekers

Bregje Hofstede (1988) schreef voor De Correspondent een persoonlijke reeks over burn-out. Op deze avond presenteert zij haar nieuwe boek De herontdekking van het lichaam: over de burn-out. 

Aldo Houterman is filosoof en schrijft over sport, denken en het lichaam. Hij doceert aan de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Hogeschool Utrecht.

Birte Schohaus (1983) promoveert op de relatie tussen politici en journalisten op televisie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werkt ze als freelancejournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer.

Marijke de Vries (1987) is verslaggever bij dagblad Trouw. Ze werkte eerder bij het Hoger Onderwijs Persbureau en schreef voor onder meer De Groene Amsterdammer.
Samen schreven Birte en Marijke De wereld aan je voeten en andere illusies uit het leven van twintigers.

Schrijver Lisa Weeda (1989) zal de avond modereren. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum