Christine Angot in gesprek met Margot Dijkgraaf over Een onmogelijke liefde

13 juni 2016 tot 13 juni 2016
| |

Om het verschijnen van haar nieuwe boek te vieren spreekt Christine Angot op 13 juni vanaf 17.00 bij Spui25 met Margot Dijkgraaf over Een onmogelijke liefde en de thema’s in haar werk. Angot wordt algemeen erkend als een van Frankrijks grootste schrijvers.

Een onmogelijke liefde speelt zich af in de jaren vijftig in Châteauroux, een stad midden in Frankrijk. Pierre en Rachel beleven een korte maar intense affaire. Rachel, die bij de sociale zekerheid werkt, is gefascineerd door de erudiete Pierre, die uit een gegoede familie komt. Hij weigert met haar te trouwen, maar ze krijgen wel een kind. De moederliefde wordt voor Rachel en de kleine Christine de basis van een gelukkig leven. Pierre ziet zijn dochter sporadisch. Jaren later ontdekt Rachel dat hij Christine verkrachtte, wat een grote schok voor haar is. Schuldgevoelens komen geleidelijk aan tussen moeder en dochter te staan.

Voertaal Frans met live vertaling.

Over de sprekers

Christine Angot (1959) wordt algemeen erkend als een van Frankrijks grootste schrijvers. Ze schreef eerder een twintigtal boeken, waaronder Rendez-vous (2006), waarvoor ze de Prix de Flore ontving, Le Marché des amants (2008) en Une semaine de vacances (2012). Van Un amour impossible (2015) zijn inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Het boek is bekroond met de Prix Décembre 2015.

Margot Dijkgraaf (1960) is literatuurcriticus, auteur en cultureel ambassadeur tussen Frankrijk en Nederland. Ze werd in 2001 benoemd tot Chevalier des Arts et des Lettres, een onderscheiding voor haar rol als pleitbezorger van de Franstalige literatuur in Nederland. In 2009 werd ze door de Franse regering benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Meer over het boek

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum