De Afrikaanse droom: over de opkomende middenklasse in Nairobi

30 augustus 2017 tot 30 augustus 2017

Wat beweegt de jonge middenklasse in Nairobi? Carien Westerveld zal op 30 augustus spreken over haar nieuwe boek De Afrikaanse droom vergezeld door nog nader aan te kondigen sprekers. Het evenement zal plaatsvinden tussen 17.00 en 18.30 uur.  

Wie aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden, vooruitgang en vernieuwing. In metropolen als Nairobi is een toenemende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische groei. Maar wie zijn deze jonge middenklassers en wat beweegt hen?

Carien Westerveld gaat in Kenia op zoek naar een nieuwe generatie stedelingen die er alles voor overhebben om ‘iemand’ te worden. Met jonge Nairobianen volgt ze een cursus rijk worden, bezoekt ze bruiloften, bijbelgroepen en literaire avonden, en spreekt ze over politiek, liefde, geld en de toekomst. Ze beschrijft hun persoonlijke geschiedenissen en verweeft die met het grotere verhaal van een land dat zich na kolonisatie, onafhankelijkheid en dictatuur opnieuw probeert uit te vinden als liberale democratie.

De Afrikaanse droom is een hedendaags en relevant boek over een nieuwe generatie die in haar streven naar een welvarend, succesvol leven laveert tussen traditie en moderniteit.

Over de spreker

Carien Westerveld studeerde Internationale Betrekkingen. Zij werkte bij Instituut Clingendael en verschillende uitgeverijen. In 2010 verhuisde zij naar Kenia. Daar schreef zij voor De Groene Amsterdammer een blog over haar pogingen het leven in haar nieuwe thuisland te ontraadselen.

De overige sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst.

Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

 

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum