De betonnen droom: over de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester

14 december 2016 tot 14 december 2016
| | | |

Op 13 december is het vijftig jaar geleden dat Amsterdamse burgemeester Gijs van Hall de eerste paal sloeg van het grootste bouwproject uit onze tijd, De Bijlmermeer. Daan Dekker presenteert bij deze gelegenheid zijn boek De betonnen droom, 14 december om 20.00 bij Spui25.

Daan Dekker gaat onder leiding van Arend Hosman in gesprek met Kees Rijnboutt, ontwerper van de flat Hoogoord, die bouwmeester Siegfried Nassuth persoonlijk kende.

Over De betonnen droom

Op 13 december is het vijftig jaar geleden dat burgemeester Gijs van Hall de eerste paal sloeg van het grootste bouwproject uit onze tijd, De Bijlmermeer. Op diezelfde dinsdag verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap het boek De betonnen droom, de biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester. In dit boek vertelt journalist en schrijver Daan Dekker het verhaal van Siegfried Nassuth, de eigenzinnig bouwmeester die in Amsterdam Zuidoost een utopie wilde waarmaken, alsook het verhaal van de wijk. 

Over de sprekers

Daan Dekker (1984) schreef onder meer voor NUsport, Het Parool en Helden. Na zijn studies Spaans en Journalistiek, verhuisde Daan Dekker naar Brazilië en ging voor zijn eerste boek Brazilianen (2014) op zoek naar de voetbalprofs die op de Nederlandse velden hebben gespeeld. Hij woont en werkt nu in Amsterdam.

Kees Rijnboutt was hij hoogleraar bij de faculteit Bouwkunde, TU Delft. Hij ontwierp de flat Hoogoord. Op dit moment is hij supervisor van de Zuidelijke IJ-oever, supervisor van De Born in Wageningen en lid van het kwaliteitsteam A4 Zone West in de Haarlemmermeer. In 2001 ontving hij de BNA kubus voor zijn functioneren als architectonisch en stedenbouwkundig ‘regisseur’.

Arend Hosman (moderator) is hoofdredacteur van Uitgeverij Thomas Rap. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

12,99
MINDBOOKSATH : athenaeum