De evolutie van een kind. Hoe elke ontwikkelingsfase een functie heeft. Met Annemie Ploeger

26 april 2018
|

Annemie Ploeger gaat in gesprek over haar nieuwe boek De evolutie van een kind, het eerste Nederlandstalige boek met een evolutionair perspectief op de ontwikkeling van het kind. 26 april, 17.00 uur, bij SPUI25

Waarom is het soms zo moeilijk om zwanger te worden? Waarom huilen baby’s vaak en hebben peuters driftbuien? Waar komen sekseverschillen vandaan? Wie gaat vroeg en heftig puberen, en wie niet? Worden onze kinderen steeds minder snel onafhankelijk van hun ouders? Annemie Ploeger geeft antwoord.

Aan de hand van veelgestelde vragen schetst Annemie Ploeger de eigenaardigheden en het nut van de ontwikkelingsfases van het kind, van de bevruchting tot aan de volwassenheid in haar boek De evolutie van een kind. Dit is het eerste Nederlandstalige boek met een evolutionair perspectief op de ontwikkeling van het kind. Het laat ons op een andere manier naar het opgroeien en de opvoeding van kinderen kijken.

Tijdens het programma zal Ploegers een aantal van deze vragen beantwoorden, en is er mogelijkheid voor vragen uit de zaal.

Annemie Ploeger is als evolutionair-ontwikkelingspsycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een gezin met twee kinderen in de puberleeftijd.

De overige sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Toegang is gratis, we horen wel graag of u komt.

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum