De Gids presenteert: Emanciperende taal

15 april 2016 tot 15 april 2016
| | | | |

Bestaat er zoiets als 'emanciperende taal'? Een taal die zowel persoonlijk als begrijpelijk voor anderen is? De Gids presenteert 15 april, vanaf 20.00 bij Spui25 zijn nieuwste nummer met onder meer Bregje Hofstede over een sterrentaal voor één persoon, Fiep van Bodegom over taal in poëzie, de academische wereld en identiteit, Stijn Verhoeff reageert in een column op het essay van Yves Petry over het spel van woorden. En verder is er hoogwaardige kunst met de Gidsgalerie, animatie van met de stem van Rob van Essen en poëzie van Antoine de Kom.

Over de sprekers

Fiep van Bodegom (1984) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft voor De Gids en De Groene Amsterdammer.

Bregje Hofstede (1988) schrijft met vulpen; haar interesse voor handschrift gaf aanleiding tot dit essay. Eerder verschenen haar essays en verhalen in o.a. DW/BHollands MaandbladDe Correspondent en Das Magazin. Haar debuutroman De hemel boven Parijs werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil.

Antoine de Kom (Den Haag, 1956) groeide op in Paramaribo en debuteerde met de bundel Tropen (1991). Meerduidigheid en identiteitskwesties spelen een bepalende rol in zijn werk, als forensisch psychiater en als dichter. Zijn laatste werk, ritmisch zonder string werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2014.

Stijn Verhoeff (1981) is schrijver en beeldend kunstenaar. eerder verschenen van hem onder andere de film Mesopotamian Marshes en het boek Lapon d'une Renne. Samen met Jasper Coppes schreef hij Scharrelaar, naar het Engels vertaald als It is a roller.

Delen op

6,95
MINDBOOKSATH : athenaeum