De Gids presenteert: Life Writing

09 december 2016 tot 09 december 2016
| | | | | | |

Wat betekent het te schrijven over een echt leven, dat van jezelf, dat van een ander? De Gids presenteert 9 december vanaf 20.00 bij Spui25 wederom zijn nieuwste nummer, met onder meer Connie Palmen, Marja Pruis, Adriaan van Veldhuizen, Fiep van Bodegom en Hannah van Binsbergen. Zij spreken deze avond ook, onder leiding van Dirk van Weelden.

Naar aanleiding van de Erasmusprijsuitreiking aan de Engelse schrijfster A.S Byatt presenteert De Gids op 9 december een themanummer over Life Writing, met essays, verhalen en gedichten van Adriaan van Dis, Willem Otterspeer, Marja Pruis, Dirk van Weelden, Adriaan van Veldhuizen, Hans Maarten van den Brink, Alfred Schaffer, Hannah van Binsbergen en Fiep van Bodegom.

Over de sprekers

Adriaan van Veldhuizen is assistent professor geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Marja Pruis studeerde Nederlands en algemene taalwetenschap aan de UvA. In 1999 debuteerde ze met De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk. Haar essaybundel Kus me, straf me (2010) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 2013 won ze er de Jan Hanlo Essayprijs mee. Dit jaar publiceerde ze de roman Zachte riten, die op de shortlist van de ECI Literatuurprijs terechtkwam.

Connie Palmen (1955) behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ze debuteerde in 1991 met De wetten. Haar laatste roman, Jij zegt het, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2016.

Hannah van Binsbergen (1993) is dichter en studeert filosofie. Zij publiceerde in diverse literaire tijdschriften. Deze zomer verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte. De bundel werd onlangs genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Fiep van Bodegom (1984) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft essays voor De Gids en De Groene Amsterdammer.

Dirk van Weelden (1957) (moderator) studeerde filosofie en debuteerde in 1987 samen met Martin Bril (Arbeidsvitaminen, het ABC van Bril & Van Weelden). Hij schreef romans, novellen en bundels met essays en verhalen. Zijn meest recente roman is Het laatste jaar (2013). Sinds 1999 is hij redacteur van De Gids.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

20,99
11,50
MINDBOOKSATH : athenaeum