De zin van het lezen. Lucebert en de lezerssporen

19 september 2019
|

19 september (20.00-21.30) organiseert Spui25 De zin van het lezen. Lucebert en de lezerssporen: een avond over Lucebert als lezer en de sporen die hij in zijn boeken naliet.

Aanmelden

Lucebert was dichter, schilder, fotograaf en… lezer. In de maand waarop hij 95 zou zijn geworden, vieren we in dit programma de presentatie van het boek 'De zin van het lezen', over Lucebert als lezer en de sporen die hij in zijn boeken naliet.

Hoewel Lucebert vooral bekend was als kunstenaar, was hij ook een fervent lezer. Zijn boekverzameling is nog volledig intact. Onderstrepingen, opmerkingen in de kantlijn, vertalingen, correcties… Lucebert liet tal van neergekrabbelde sporen na in de boeken die hij las. Dat heet in de boekwetenschap ‘marginalia’, ‘glossen’  oftewel ‘lezerssporen’. Zowel in zijn kunst als in zijn poëzie heeft Lucebert citaten van anderen verwerkt, en die zijn terug te vinden in zijn aantekeningen. Ter gelegenheid van zijn 95ste geboortedag kijken we in dit programma met diverse sprekers naar Luceberts lezerssporen.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

41,99
41,99
MINDBOOKSATH : athenaeum