Dit hebben wij in huis #9 | Albert Camus: schrijver in crisistijd

06 juli 2020
| | |

De levensloop van Albert Camus werd sterk bepaald door de grote tragedies van de twintigste eeuw. De wijze waarop hij hieraan literair gestalte gaf maakt zijn oeuvre extra actueel, stelt Ieme van der Poel, hoogleraar Franse letterkunde in deze lezing in SPUI25, op 6 juli (17:00).

Over de reeks Dit hebben wij in huis! Colleges van prominente geesteswetenschappers

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA is een klassieke faculteit met een brede waaier aan specialismen. De faculteit bevindt zich letterlijk en figuurlijk midden in de stad en de samenleving. Haar wetenschappers werken intensief samen met tal van culturele en maatschappelijke organisaties en bedrijven, en mengen zich veelvuldig in het actuele debat.

Nu we allen thuis zitten en de stad verlaten oogt, hebben emeritus hoogleraren Marita Mathijsen en Selma Leydesdorff het initiatief genomen om via een online lezingenreeks een proef van al het moois en verrassends wat de faculteit in huis heeft, zichtbaar te maken voor een breed publiek. In de maanden juni en juli verbinden tien prominente hoogleraren uit diverse geesteswetenschappelijke disciplines de actualiteit met hun kennis en expertise. De colleges duren een half uur, afwisselend gemodereerd door Mathijsen en Leydesdorff. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De lezingen zijn online bij te wonen in Zoom, of te streamen via YouTube. Als u wilt deelnemen aan de live sessie kunt u Zoom installeren op uw computer. Als u zich registreert via de website van SPUI25, ontvangt u voorafgaand aan het evenement een Zoom-link en -wachtwoord. Als u liever geen Zoom gebruikt, kunt u het programma op YouTube streamen of later terugkijken.

Waar: SPUI25, online bij te wonen

Wanneer: 6 juli, 17:00
Entree: gratis, aanmelden voor livestream-link
Meld je aan op de website van SPUI25.

pro-mbooks1 : athenaeum