Eindeloos ouderschap

07 april 2017 tot 07 april 2017
| | | |

Zorgen voor je kinderen houdt tegenwoordig nooit meer op. Dat is het onderwerp van het boek dat Anneke Groen en Herman Vuijsje schreven over de veranderde verhouding tussen ouders en hun volwassen kinderen. Deze middag vindt de presentatie van het boek Eindeloos ouderschap plaats in SPUI25 met de auteurs, Jelle van Baardewijk en cabaretier Johan Goossens.

Een halve eeuw geleden was je klaar met de zorg voor je kinderen als die de deur uit waren. Tegenwoordig duurt die zorg vaak veel langer, ook als de kinderen al volwassen zijn. En die zorg gaat ongemerkt over in zorg voor de kleinkinderen. Grootouders fungeren op grote schaal als oppas en ze steunen hun kinderen financieel. Wat zijn de oorzaken van deze veranderende invulling van  het ouderschap? En zijn hier gevolgen aan verbonden? De inmiddels jongbejaarde babyboomers en hun kinderen vormen de eerste generatie die met deze verandering te maken hebben. Zij zijn de pioniers die in deze overgangsperiode hun weg moeten zoeken, en dat gaat niet altijd van een leien dakje.

Over de sprekers

Anneke Groen is journalist en programmamaker. Ze was eerder directeur van de Rode Hoed.

Herman Vuijsje is socioloog en journalist. Hij schreef onder andere Lof der dwang en Pelgrim zonder God.

Jelle van Baardewijk is docent-promovendus wijsbegeerte aan de VU.

Johan Goossens is cabaretier en schrijver. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC.

Marjolijn Voogel, uitgever bij Amsterdam University Press en redacteur van Eindeloos ouderschap. Zij opent de bijeenkomst. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl

Tickets

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum