Genesis. Over de eerste momenten van ons universum (afgelast)

31 maart 2020
|

Op 31 maart (20.00-21.30) spreekt auteur Guido Tonelli bij SPUI25 naar aanleiding van zijn nieuwste boek Genesis over de oorsprong van al het leven en ons universum. Zo toont hij ons waar we vandaan komen, en geeft hij ons de inzichten die we nodig hebben om onze toekomst op aarde veilig te stellen.

Op advies van het RIVM inzake Covid-19, sluit SPUI25 tot en met 6 april haar deuren. Wij verwachten een deel van de geannuleerde programma’s op een later tijdstip opnieuw aan te kunnen bieden en hopen op uw begrip.

Aanmelden

Wat gebeurde er in de eerste momenten van ons universum? De Italiaanse natuurkundige Guido Tonelli beschrijft deze zoektocht in zijn boek Genesis. Aan de hand van de zeven dagen waarin God volgens de Bijbel de wereld geschapen zou hebben, vertelt Tonelli hoe ons universum in miljarden jaren geworden is zoals het nu is.

Misschien wisten de oude Grieken het gewoon al, en was er inderdaad enkel chaos in het begin. Modern wetenschappelijk onderzoek lijkt dit in elk geval te bevestigen. Om uit te zoeken hoe ons universum is ontstaan en hoe het er nu uitziet, speuren onderzoekers elke dag de verste uithoeken van de sterrenstelsels af met gigantische telescopen en reconstrueren ze mogelijke scenario’s in enorme deeltjesversnellers. Hun doel is om meer te weten te komen over het einde van ons universum – dat onvermijdelijk lijkt.

Over de spreker

Guido Tonelli is als natuurkundige verbonden aan CERN in Genève en is hoogleraar aan de universiteit van Pisa. Hij is een van de ontdekkers van het higgsdeeltje. Tonelli ontving meerdere prijzen, waaronder in 2013 de internationale Fundamental Physics Prize en in 2014 een eremedaille uit handen van de Italiaanse president, die hem vergeleek met Galileo Galilei. In 2016 werd hem de Galileo Award toegekend voor zijn boek La nascita imperfetta delle cose, over het higgsdeeltje.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

 

Delen op

22,99
MINDBOOKSATH : athenaeum