Gezocht: Historicus. Met Kayleigh Goudsmit, Marijke Huisman en Jan Hein Furnée

19 april 2018
| | |

Kom ook naar de feestelijke presentatie van Gezocht: Historicus van Kayleigh Goudsmit! 'Dan wil je zeker leraar worden? Maar daar is toch geen werk in te vinden?’ Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. Kayleigh Goudsmit laat in Gezocht: Historicus zien dat dit onterecht is. Met Marijke Huisman en Jan Hein Furnée. 19 april, 20.00 uur, bij Spui25

'Dan wil je zeker leraar worden? Maar daar is toch geen werk in te vinden?’ Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. Kayleigh Goudsmit laat in Gezocht: Historicus zien dat dit onterecht is. De feestelijke presentatie met Marijke Huisman, Jan Hein Furnée en Kayleigh Goudsmit.

Historici zijn volop aan het werk, op allerlei terreinen en in verschillende rollen. De waarde van de opleiding geschiedenis op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor degenen die het studeren of hebben gestudeerd. Goudsmit interviewde tientallen historici werkzaam in het onderwijs, de culturele sector, de media, het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap. Hoe kwamen zij daar terecht? Wat hielp en wat hielp niet? En wat adviseren zij de hedendaagse historicus? Gezocht: Historicus is een optimistisch boek voor werkzoekende historici, geschiedenisstudenten en iedereen die geschiedenis als studiekeuze overweegt.

De eerste exemplaren worden overhandigd aan Zihni Özdil (lid Tweede Kamer, GroenLinks), Simone Vermeeren (voorzitter Jonge Historici) en Pieter Slaman (Jong KNHG).

Marijke Huisman is universitair docent Public History. Eerder was zij onder andere werkzaam als freelance historisch onderzoeker, eindredacteur en projectmedewerker bij Atria. Huisman zal spreken over wat historici kunnen en weten aan het einde van hun studie? Zijn ze daarmee voldoende voorbereid op de arbeidsmarkt?

Jan Hein Furnée is als hoogleraar Europese cultuurgeschiedenis verbonden aan de opleiding Geschiedenis van de Radboud Universiteit. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde aan dezelfde universiteit, en werkte enkele jaren als docent bij de opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschappen van de Universiteit Utrecht. Furnée geeft een kwantitatieve blik op waar historici terechtkomen.

Kayleigh Goudsmit (1990) is historicus en cultureel ondernemer. Zij werkt als freelance historicus voor verschillende opdrachtgevers, en als webredacteur bij Historici.nl, een website van Huygens ING en KNHG. In 2017 is zij verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar. Goudsmit zal spreken over de  wegen die historici bewandelen en routes die niet altijd uit te stippelen zijn.

Vrije toegang, we horen wel graag of u komt.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum