Giuliano da Empoli over De Kremlinfluisteraar

07 december 2023
| |

Kom donderdag 7 december om 20.00 naar SPUI25 voor Giuliano da Empoli, auteur van De Kremlinfluisteraar/ Le mage du Kremlin (Prix de l'Académie Française 2022). Hij is er op uitnodiging van Institut Français en Athenaeum Boekhandel. Margot Dijkgraaf gaat met hem in gesprek.

Aanmelden

Over De Kremlinfluisteraar

De Kremlinfluisteraar van Giuliano da Empoli is een meeslepende roman die de lezer voert naar het duistere hart van de macht in Rusland. Oligarchen en andere vertrouwelingen vechten elkaar de tent uit en Vadim Baranov is de strateeg achter het Poetinregime geworden. Hij hielp de anonieme KGB-ambtenaar ooit in het zadel. Sindsdien heeft ‘de Kremlinfluisteraar’ maar één bestaansreden: doen wat de tsaar wil. Geweld, manipulatie en desinformatie vormen de basis van Poetins brute macht; aan Baranov de taak om deze chaos te orkestreren. Zijn vorige leven als theatermaker komt hem daarbij goed van pas. De bombardementen in Tsjetsjenië, pogingen om Georgië en Oekraïne te ontwrichten: het komt allemaal uit de koker van de Kremlinfluisteraar. Totdat zijn verstandhouding met de tsaar barstjes begint te tonen.


Lees op onze site een fragment uit De Kremlinfluisteraar


Giuliano da Empoli is schrijver, journalist en directeur van de Italiaanse denktank Volta. Eerder was hij locoburgemeester van Cultuur in Florence en politiek adviseur van Matteo Renzi. Hij studeerde rechten aan de Sapienza Universiteit in Rome en heeft een master in politieke wetenschappen van het Institut d’études politiques in Parijs. Hij richtte Volta op in 2016 en bracht verschillende boeken uit, waaronder meest recent The Engineers of Chaos (2019). Ook levert hij regelmatig bijdragen aan Italiaanse publicaties, waaronder Il Corriere della Sera en La Repubblica, en is ook gastheer van een wekelijks radioprogramma.

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus, schrijver, interviewer en curator. Ze publiceerde boeken over Franse en Europese letteren. In 2009 werd zij benoemd tot Chevalier de la Légion d’Honneur, en in 2021 ontving zij de Gouden Ganzenveer. Haar recentste boek is In de voetsporen van mijn grootvader (Atlas Contact).

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum