Het Franse seizoen: Chantal Thomas

02 oktober 2017
| |

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert het Frans Instituut in samenwerking met Athenaeum Boekhandel ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag. 2 oktober, 20.00-21.30, spreekt Olivier Barrot met Chantal Thomas bij Spui25.

 

In deze serie, opgezet en gepresenteerd door Olivier Barrot, beginnen we op 2 oktober met een programma rondom Chantal Thomas, een toonaangevende Franse intellectueel. Chantal Thomas is universitair onderzoekster en schrijft zowel biografische essays voor een groot publiek (over de Sade, Casanova, Roland Barthes - van wie ze een leerling was) als theaterstukken en geliefde romans (waaronder Afscheid van de koningin dat werd bekroond met de Prix Femina en verfilmd) en verschillende filmscenarios. Ze wordt geïnterviewd door journalist Olivier Barrot. Hij is bedenker en presentator van onder andere het tv-programma ‘Un livre, un jour’ op France 3.

Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar haar vele interesses en talenten en belichten we de veelzijdigheid van haar oeuvre. Ook zal Chantal Thomas haar meest recente werk signeren, waaronder het zojuist in het Frans verschenen Souvenirs de la marée basse (2017).

De voertaal is Frans

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Sui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum