Het Franse seizoen: Pascal Ory

20 februari 2018
| |

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert L’Institut Français in samenwerking met Athenaeum Boekhandel bij Spui25 ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag. Op 20 februari, vanaf 20.00 te gast: Pascal Ory, hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de Sorbonne. U bent van harte uitgenodigd! 

Over de spreker

Pascal Ory is hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de Sorbonne. Hij laat zich boven alles leiden door zijn nieuwsgierigheid. Als pionier van het onderzoek naar de donkere jaren van de nazi-bezetting vindt hij zijn bronnen steeds in zeer uiteenlopende en vaak verrassende cultuurhistorische niches; zoals bijvoorbeeld de gastronomie, het zonnebaden, stripboeken en wereldtentoonstellingen.

In zijn laatste boek, Peuple souverain (Soeverein volk, Gallimard), richt hij zich op populistische uitwassen – naar het blijkt ook in Frankrijk een dankbaar onderwerp. Maar lees en beluister Ory eerst en vooral als schrijver.

De voertaal is Frans

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. U kunt zich via deze link aanmelden. 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum