Het Franse seizoen: Philippe Besson

28 november 2017 tot 28 november 2017
| |

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert het Frans Instituut in samenwerking met Athenaeum Boekhandel ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag. Op 28 november van 20.00 tot 22.00 uur zal de tweede bijeenkomst van de reeks 'Het Franse Seizoen' plaatsvinden bij Spui 25Olivier Barrot spreekt met Philippe Besson.

In deze tweede bijeenkomst van de reeks Het Franse Seizoen spreekt Olivier Barrot met Philippe Besson, romancier van fijnzinnige romans en geëngageerd schrijver. Philippe Besson volgde de campagne van Emmanuel Macron voor de presidentsverkiezingen 2017 en schreef hierover het zojuist verschenen en goed besproken boek Un personnage de roman. We bespreken zijn eerdere werk, inspiratiebron voor met name filmmaker Patrice Chéreau, evenals zijn streven om de politieke realiteit te duiden in zijn werk.

Philippe Besson zal zijn werk signeren. Hij wordt geïnterviewd door journalist Olivier Barrot. Barrot is bedenker en presentator van onder andere het tv-programma 'Un livre, un jour' op France 3.

De voertaal is Frans

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

MINDBOOKSATH : athenaeum