Het merk Luther: begaafd theoloog of sluwe populist?

17 januari 2017 tot 17 januari 2017
| | |

500 jaar na de Reformatie in 1517 werpt ‘Het merk Luther’ nieuw licht op hoe Luther zichzelf als massamediafenomeen heeft kunnen neerzetten – en wat de boekdrukkunst daarmee te maken heeft gehad. Voertaal: Engels

Britse historicus Andrew Pettegree geeft op 17 januari vanaf 20.00 uur een lezing in SPUI25. De overige sprekers worden later bekend gemaakt. 

Wanneer Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen de misstanden in de Katholieke Kerk op de deur van een kerk in Wittenberg spijkert, is hij nagenoeg onbekend. Maar hij verwoordt precies de grieven van velen, en in de jaren die volgen verspreiden zijn ideeën zich door heel Europa. Binnen korte tijd is Luther wereldberoemd en berucht als aanstichter van de gewelddadige golf religieuze hervormingen die bekend wordt als de Protestantse Reformatie.

Over de spreker

Andrew Pettegree is een Britse historicus en een van de meest vooraanstaande experts over Europa tijdens de Reformatie. Hij is werkzaam aan het Schotse St. Andrews University en oprichter van het St. Andrews Reformatie Instituut. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 

AANMELDEN

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum