Het verhaal van Apollonius - een Latijnse roman

27 juni 2018
| | |

Een unieke Latijnse roman is opnieuw in het Nederlands vertaald. Het verhaal van Apollonius verenigt klassieke motieven en biedt een voorbeeld voor de hedendaagse roman. Op 27 juni van 17.00 tot 18.30, gaan Vincent Hunink en Diederik Burgersdijk er over in gesprek bij Spui25.

De roman was in de klassieke oudheid een tweederangs genre. Tot voor kort werd dit type antieke literatuur ook door de moderne lezer genegeerd. Maar de roman heeft veel te bieden, al was het maar als voorbeeld, en ter vergelijking met het meest prestigieuze literaire genre van vandaag. Het verhaal van Apollonius, een zeldzaam voorbeeld van een roman in het Latijn, is opnieuw in een sprankelende vertaling uitgebracht.

Over de sprekers

Vincent Hunink is universitair docent Latijn aan de Radboud Universiteit, en vertaler van Latijnse literatuur. Onlangs verscheen van zijn hand de vertaling van Cicero, Het bestaan van de goden.

Diederik Burgersdijk is docent Latijn en onderzoeker verbonden aan Allard Pierson, UvA. Onlangs verscheen van zijn hand De Sluipwesp en de Leliën, bij Uitgeverij Athenaeum.

Vrije toegang, aanmelden via Spui25.

pro-mbooks1 : athenaeum