Letteren Live #4 (afgelast)

26 maart 2020
| | | | | |

In de vierde editie, donderdag 26 maart vanaf 17.00 bij SPUI25, van Letteren Live gaan Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen in gesprek met Thomas Verbogt over zijn nieuwe roman Als je de stilte ziet en met Mohammed Benzakour over zijn eerste verhalenbundel De ogen van Fadil. Daarnaast is er een voordracht van Connie Palmen en Arlette Ounanian en spreekt Sebastiaan Chabot een column uit over zijn tijd aan de opleiding Creative Writing van de New York University.

Op advies van het RIVM inzake Covid-19, sluit SPUI25 tot en met 6 april haar deuren. Wij verwachten een deel van de geannuleerde programma’s op een later tijdstip opnieuw aan te kunnen bieden en hopen op uw begrip.

Aanmelden

De hoofdpersoon in de nieuwe roman Als je de stilte ziet (Nieuw Amsterdam) [fragment] van Thomas Verbogt wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Er staat iets in de weg - iets wat hij niet kan duiden, maar wat hem een leven lang achtervolgt. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis en daarmee ongewild ook zijn grote liefde uit het oog verliest, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven.

In De ogen van Fadil (Ambo Anthos), de eerste verhalenbundel van veelgeprezen verteller Mohammed Benzakour, wordt door allerhande op het oog zeer verschillende personages gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. Wat bindt deze personages? Is het een kunst die alleen zij verstaan? 

Sebastiaan Chabot debuteert in maart met De slaap die geen uren kent (Atlas Contact) [fragment | evenement]. In Letteren Live vertelt hij in een gesproken column over zijn jaren als student Creative Writing aan de New York University, waar hij les kreeg van docenten als Zadie Smith en Jonathan Safran Foer. Per jaar worden slechts twintig aspirant-schrijvers toegelaten. Kun je als schrijver in twee talen leven? 

Arlette Ounanian vertaalde Jij zegt het van Connie Palmen in het Frans als Ton histoire. Mon histoire. Het boek verhaalt van de tragische liefdesgeschiedenis van Ted Hughes en Sylvia Plath. Tijdens de uitzending zullen de schrijfster en de vertaalster eenzelfde fragment voorlezen, in het origineel en in Franse vertaling.

Over Letteren Live

Letteren Live is een literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. De video van het programma wordt rechtenvrij verspreid zodat het gratis gedeeld kan worden door boekhandels, bibliotheken en andere literaire platforms.

De redactie van het programma wordt gevormd door Marij de Wit (SPUI25), Hanneke Marttin en Juul Klein Wolterink (Nederlands Letterenfonds) en Marjolijn de Cocq (Het Parool).

Eerdere edities kunt u bekijken via www.letterenlive.nl, de website van Het Parool of het Youtube-kanaal van het Letterenfonds.

Presentatoren

Roos van Rijswijk is schrijver en recensent voor NRC Handelsblad

Ronald Ockhuysen is hoofdredacteur van Het Parool. Eerder werkte hij ook als programmamaker bij de VPRO, onder meer als presentator van het R.A.M.-journaal en het wekelijkse filmprogramma Cinema.nl.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum