Marcel Möring in gesprek met Maarten Asscher

18 december 2017 tot 18 december 2017
| |

Marcel Möring gaat op 18 december, van 20.00-21.30 bij Spui25 in gesprek met Maarten Asscher over het afgelopen jaar, dat voor hem in het teken stond van het verschijnen van zijn nieuwe roman Eden. Een bespiegelend gesprek om 2017 af te sluiten, over zijn nieuwe roman en de DIS-trilogie. U bent van harte uitgenodigd!

Dit jaar werd Marcel Möring zestig jaar en verscheen zijn nieuwe boek Eden. Deze nieuwe roman vormt samen met Dis en Louteringsberg een trilogie. In gesprek met Maarten Asscher, die dit jaar ook zestig werd, zullen de twee auteurs onder meer praten over het afgelopen jaar, het schrijverschap anno 2017, maar ook over de DIS-trilogie. Er is gelegenheid voor vragen uit het publiek en natuurlijk kunt u na afloop uw boek laten signeren.

Over de sprekers

Marcel Möring (1957) schreef de romans Mendels erfenis (bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs), Het grote verlangen (AKO Literatuurprijs), In Babylon (Gouden Uil Literatuurprijs), Dis (F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs), Louteringsberg [fragment] en, meest recent, Eden [fragment]. Möring publiceerde ook verhalen en novellen die werden gebundeld in Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen. Mörings werk is vertaald in vijftien talen. Voor meer informatie: www.marcelmoring.com.

Maarten Asscher (1957) is schrijver en directeur van Athenaeum Boekhandel. Zijn recentste boeken zijn de essaybundel Appels en peren. Lof van de vergelijking (2013) en Het uur der waarheid. Over de gevangenschap als literaire ervaring (2015) [fragment]. Asscher schrijft een wekelijkse column in het Financieel Dagblad.

Bert Natter (1968) debuteerde in 2008 met Begeerte heeft ons aangeraakt, dat werd bekroond met de Selexyz Debuutprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In 2015 verschenen twee romans: Remington [fragment], dat de longlist van de ECI Literatuurprijs haalde, en Goldberg [fragment] dat op de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 belandde. Hij zal het gesprek inleiden met een korte bespiegeling over de DIS-trilogie en het schrijverschap van Marcel Möring.

Toegang is gratis, graag wel aanmelden via deze link.

Delen op

20,99
DIS
15,00
MINDBOOKSATH : athenaeum