Margot Dijkgraaf in gesprek met Franse schrijver Christophe Boltanski

30 november 2016 tot 30 november 2016
| |

Christophe Boltanski, auteur, essayist en journalist, zal op woensdag 30 november, om 20.00 in SPUI25 spreken over zijn met de Prix Femina 2015 bekroonde roman La Cache (De schuilplaats). Literatuurcritica Margot Dijkgraaf interviewt hem. U bent van harte welkom!

La Cache gaat over Boltanski’s familie, het huis in Parijs waarin ze woonden en waarin zijn joodse grootvader zich in de Tweede Wereldoorlog verborgen hield. De structuur van de roman volgt die van het huis; kamer na kamer vertelt hij, in een stijl die doet denken aan die van aan Georges Perec, met een grote liefde voor de bijzondere en bizarre mensen die in dit appartement woonden.

De deelnemers aan de leesclub Frans van Athenaeum Boekhandel vonden dit boek het beste van de vijf met de grote najaarsprijzen bekroonde titels van 2015.

Tegelijkertijd verschijnt bij Uitgeverij Cossee de Nederlandse vertaling, De Schuilplaats, van de hand van Prescilla van Zoest.

N.B. Lees hier de bespreking van La Cache door Marjolein Corjanus.

Over de sprekers

Christophe Boltanski is journalist, en de jongste telg uit een beroemde familie binnen het Franse culturele circuit. Met zijn debuutroman De schuilplaats won hij de prestigieuze Prix Femina, de Prix des prix littéraires en de Prix Club de Lecture Français. Het boek werd jubelend onthaald door pers en lezers, en veroorzaakte een ware stortvloed aan lovende besprekingen in vrijwel alle Franse media. Het boek wordt wereldwijd vertaald.

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus, auteur en intendant literatuur & debat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze werkt momenteel aan een nieuw boek over Franstalige hedendaagse literatuur. Als pleitbezorger van de Franstalige literatuur in Nederland, werd ze in 2009 onderscheiden met het Légion d’honneur.

Dit evenement vindt plaats in samenwerking met Athenaeum Boekhandel, Institut Français en uitgeverij Cossee.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum