Onze vrouw in Aleppo

06 december 2016 tot 06 december 2016
| | |

Op 6 december vanaf 20 uur gaat schrijfster Francesca Borri bij SPUI25 in gesprek met Linda Polman over de oorlog en de rol van journalistiek. Als freelance oorlogscorrespondent verslaat de dertigjarige auteur maandenlang de slag om Aleppo. 

Voor Borri is de oorlog in Syrie een gevecht aan twee fronten. Enerzijds is er de hel van het werkelijke front, waar ze net als iedereen moet zien te overleven, terwijl ze er zo goed mogelijk verslag van probeert te doen. Maar anderzijds is er ook de dagelijkse strijd met haar opdrachtgevers thuis en haar concurrenten ter plekke – een strijd die gekenmerkt wordt door cynisme en grote onderlinge concurrentie. Correspondenten leggen – vaak onverzekerd – hun leven in de waagschaal voor een scoop, en krijgen daar hetzelfde schamele freelancerstarief voor als ieder ander.

In haar boek Onze vrouw in Aleppo, dat recent is verschenen doet Borri verslag vanuit een van de meest turbulente frontlinies van onze tijd. 

Voertaal: Engels. 

Over de sprekers

Francesca Borri (Italië, 1980) studeerde rechten en promoveerde in International Relations, waarna ze als bemiddelaar werkte in Kosovo en Palestina. Ze deed als freelancer verslag van de oorlog in Syrië. Haar artikelen zijn geplaatst in een groot aantal Italiaanse en internationale kranten, waaronder Il Fatto Quotidiano, La Stampa, The Guardianen The Columbia Journalism Review.

Linda Polman is freelanceschrijfster en onderzoeksjournalist. Haar reportages, commentaren en columns verschijnen o.m. in De Groene Amsterdammer, NRC, de Volkskrant en De Militaire Spectator. Ze publiceerde boeken over de vredesmissies van de Verenigde Naties in Somalië en Rwanda en schreef in haar boek 'De Crisiskaravaan' over de internationale humanitaire hulpindustrie in oorlogsgebieden.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Facebook event

Delen op

20,99
19,95
pro-mbooks1 : athenaeum