Presentatie De scharrelaar, het eerste vogeltijdschrift voor lezers

16 april 2019
| | | | | | | | | |

Dinsdag 16 april (17.00) zijn vogelaars, vogelliefhebbers en geïnteresseerden van harte welkom bij Spui25 voor de lancering van het vogeltijdschrift De scharrelaar. Tijdens dit evenement wordt er gesproken over de vogelwereld met de redactie en worden er colleges gegeven over bijzondere vogels, natuurschrijven en natuurlijk de huiskat. 

Aanmelden

Wat doen vogelaars als ze niet buiten zijn? Lezen natuurlijk! Speciaal voor hen is er vanaf dit voorjaar De scharrelaar – een vogeltijdschrift voor lezers, geschreven door vogelaars met liefde voor schrijven en door schrijvers met liefde voor vogels. Met: Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen, Caspar Dullaart en Emile Brugman. Met schrijfster Marja Vuijsje, reis- en natuurschrijver Alexander Reeuwijk en stadsbioloog Remco Daalder.

Deze middag vieren wij de lancering van het vogeltijdschrift De scharrelaar. In dit gevarieerd programma spreken we over de wereld van vogels en vogelaars met onder meer de redactie van De scharrelaar. Het tijdschrift zal twee keer per jaar verschijnen, in de lente en in de herfst.

In het lentenummer, dat op de dag van dit programma verschijnt, vinden we onder meer een college natuurschrijven door Koos van Zomeren, Marja Vuijsje over vogels in de Perzische literatuur, André De Baerdemaeker over de spinnende moordenaar, de huiskat, Jean-Pierre Geelen over de doorgeschoten gekte van de vogelringen en Stefan Brijs over de weergaloze roodkopklauwieren in zijn Spaanse achtertuin.

Caspar Dullaart: ‘De tijd is rijp voor een literair vogeltijdschrift; een Hard Gras voor twitchers, vogelaars en vogelliefhebbers. Niet eerder verschenen er in Nederland zoveel goede vogel- en natuurboeken als nu, niet eerder werden er massaal zoveel vogelboeken gekocht als nu.’

Over de sprekers

Jean-Pierre Geelen is redacteur en ombudsman bij de Volkskrant en al heel lang vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink. Hoe ik leerde vogels kijken. Met Saskia van Loenen, eindredacteur bij NRC Handelsblad, schreef hij Spotvogels. Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars. Ze hebben samen ook een populaire column in het tijdschrift Vogels.

Emile Brugman is oprichter van Uitgeverij Atlas. Tegenwoordig is hij als publisher at large verbonden aan uitgeverij Atlas Contact. Hij weet meer van vogelboeken dan van vogels en is de drijvende kracht achter de succesvolle Vogelserie van Atlas Contact.

Marja Vuijsje is schrijver van een bejubeld oeuvre. Haar biografie Joke Smit werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de Biografieprijs. Haar boek Ons kamp stond op de longlist Libris Geschiedenis Prijs en werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil.

Remco Daalder is stadsbioloog. Hij schreef voor de Vogelserie van Atlas Contact de monografieën De meerkoet en De gierzwaluw (Jan Wolkersprijs 2014).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend, Spui25 rekent op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

Delen op

20,99
25,99
49,99
pro-mbooks1 : athenaeum