Presentatie Europese Literatuurprijs 2017: de shortlist

28 juni 2017 tot 28 juni 2017
| | |

Op deze feestelijke avond wordt de shortlist van de Europese Literatuurprijs 2017 bekendgemaakt. De kanshebbers worden geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Christa Widlund (schrijfster Anna Enquist). Ook dit jaar spreken lezers, schrijvers en critici een lofrede uit bij ieder boek dat de shortlist heeft gehaald. 28 juni, 20.00 bij Spui25, moderator: Jan Postma.

De Europese Literatuurprijs

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum SPUI25, het Nederlands Letterenfonds, weekblad De Groene Amsterdammer en Athenaeum Boekhandel en wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en de De Lancey and De La Hanty foundation. 

De volgende twintig titels zijn genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2017 (in alfabetische volgorde van de auteursnamen):

Naast voorzitter Christa Widlund (schrijfster Anna Enquist) zijn de juryleden Rob Gerritsen (ELP-laureaat 2016), Janna Navis (Boekhandel Dominicanen, Maastricht), Niña Weijers (auteur en recensent De Groene Amsterdammer) en Lilian Zielstra (Boekhandel Godert Walter, Groningen, en stadsdichter van Groningen).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

MINDBOOKSATH : athenaeum