Presentatie Het wonder daaronder: een avond over de vagina

10 november 2017
| | |

Over de vagina wordt doorgaans niet veel gepraat. Welke misverstanden, vooroordelen en mythes bestaan er rondom dit orgaan, dat toch de helft van de wereldbevolking bezit? In dit programma, dat plaatsvindt bij het verschijnen van het boek Het wonder daaronder, van  Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl, staat de vagina centraal. Simone van Saarloos modereert de avond, 10 november vanaf 20.00 bij Spui25.

 

Nina Brochmann (29) en Ellen Støkken Dahl (25) vertellen je tijdens deze avond alles over de vagina. Tijdens hun studie geneeskunde in Oslo viel het Nina en Ellen op dat er drie colleges over de penis werden gegeven, tegenover één over de vagina. Het college over de vagina bleek over pathologie te gaan, en niet over alledaagse dingen als afscheiding en menstruatie. Ellen en Nina startten daarop een blog, waar ze wetenschappelijk onderbouwde informatie verzamelden over de vagina. Dat bleek niet eenvoudig: veel informatie is versnipperd, niet beschikbaar, of het bestaat gewoonweg niet. Hun blog groeide uiteindelijk uit tot een boek: Het wonder daaronder. Hierin ontrafelen ze o.a. de mythe van het maagdenvlies en verzamelen ze wetenschappelijk onderbouwde kennis over de vagina.
Van de g-spot tot PMS, van vulva tot schaamlipcorrectie en van geurtjes tot een vaginaal orgasme – alles komt aan bod in dit programma bij SPUI25.

Voertaal: Engels

Over de sprekers

Nina Brochmann (29) en Ellen Støkken Dahl (25) zijn twee Noorse studentes geneeskunde en schrijvers van het populaire blog Underlivet (underlivet.blogg.no/). Hun boek Gleden med skjeden verscheen dit voorjaar in Noorwegen en was een instant seller. Dankzij hun humor en no-nonsenseaanpak is het een absolute must read voor vrouwen (en mannen!) van alle leeftijden. 

Simon(e) van Saarloos studeerde Filosofie en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en de New School in New York. Ze schreef voor onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland, De Correspondent en NRC. Met Niña Weijers organiseerde zij de ‘sekstische talkshow’ bij SPUI25. Van Saarloos schreef twee jaar columns in nrc.next. In augustus 2015 was zij te zien in VPRO Zomergasten. Dat jaar verscheen ook haar pamflet Het monogame drama. In november 2016 verscheen haar debuutroman, De vrouw die [leesfragment] (Nijgh & Van Ditmar), over een moleculair biologe die de marathon van New York in een boerka wil gaan lopen.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum