Presentatie Isabell Lorey, Het regeren van precairen

19 oktober 2016 tot 19 oktober 2016
| | | | |

Van laaggeschoolde arbeiders tot vluchtelingen en van kunstenaars tot academici, voor uiteenlopende groepen is precariteit – verregaande bestaansonzekerheid – een realiteit. Isabell Lorey, een van de belangrijkste denkers over precariteit, zoekt in haar boek Het regeren van precairen naar mogelijkheden om aan deze nieuwe staat van onzekerheid te ontsnappen. De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 19 oktober bij Spui25, 20.00-21.30 uur.

Met bijdragen van Robin Celikates en We Are Here Cooperative over nieuwe vormen van verzet.

Volgens de Duitse filosofe Isabell Lorey is bestaansonzekerheid een regime geworden: een allesoverheersende manier waarop we geregeerd worden en onszelf regeren. Haar stelling in Het regeren van precairen is dat het proces van maatschappelijke precarisering tot uitbuiting en privatisering leidt, maar ook nieuwe vormen van verzet en collectieve organisatie mogelijk maakt. Tijdens de boekpresentatie brengen we theorie en praktijk bij elkaar en gaan we in gesprek over de achtergrond en realiteit van precaire omstandigheden. Isabell Lorey geeft een korte toelichting op haar boek en gaat in gesprek met Robin Celikates en We Are Here Cooperative over nieuwe vormen van verzet. De avond wordt gemodereerd door Pieter Pekelharing.

Over de sprekers

Isabell Lorey is politiek filosofe. Zij is verbonden aan het European Institute for Progressive Cultural Policies (EIPCP) in Zürich en doceert politieke, feministische en postkoloniale theorie aan diverse Europese universiteiten.

Robin Celikates is Associate Professor politieke en sociale filosofie aan de universiteit van Amsterdam, waar hij de leiding heeft over het onderzoeksproject Transformations of Civil Disobedience. De We Are Here Cooperative bestaat uit samenwerkingen tussen kunstenaars, ontwerpers, academici en vluchtelingen in limbo, die tot doel hebben hun mogelijkheden te bieden zich te uiten door middel van protest- of kunstuitingen.

Pieter Pekelharing is docent sociale en politieke filosofie aan de UvA en werd regelmatig door studenten uitverkozen tot Docent van het Jaar. Hij schreef onlangs samen met John Huige en Joost Smiers het boek De macht van de mega-onderneming. Naar een rechtvaardige internationale economie.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum