Presentatie Merel Bem, Doorkijken

30 september 2016 tot 30 september 2016
| | | |

Spui25 en Uitgeverij De Bezige Bij nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van Doorkijken door Merel Bem: hoe kunnen kunstwerken je helpen, troosten en inzichten bieden? Met Jean-Pierre Geelen, Joke van Leeuwen, Catharina Schilder en Merel Bem. De presentatie is op vrijdag 30 september, vanaf 20.00, bij Spui25.

Sommige kunstwerken draag je een leven lang met je mee. Ze nestelen zich in je hoofd en houden zich daar schuil, wachtend op het moment dat je ze nodig hebt. In Doorkijken laat kunstcriticus Merel Bem zien hoe bruikbaar en troostrijk kunst kan zijn voor het leven van alledag. Behalve schoonheid, hoop en de mogelijkheid tot tijdreizen bieden kunstwerken afleiding tijdens het wachten voor een stoplicht of eerste hulp bij het opvoeden. Ze plaatsen jeugdherinneringen in een ander daglicht en verlenen de gewoonste gebeurtenissen een grootse betekenis.

Tijdens de feestelijke presentatie van het boek Doorkijken zal Merel Bem in gesprek gaan met Jean-Pierre Geelen, over kunst én het dagelijks leven. Wat kunnen die voor elkaar betekenen? Joke van Leeuwen neemt het eerste exemplaar in ontvangst en zal een korte bijdrage leveren.

Over de sprekers
Merel Bem (1977) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en New York University. Ze gaf les aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en schrijft sinds 2000 over kunst, fotografie en kleding voor de Volkskrant en diverse tijdschriften, waaronder Harper’s Bazaar.

Jean-Pierre Geelen (1964) werkt bij de Volkskrant als auteur van rubriek Medialogica en columnist van katern V. Jean-Pierre Geelen zal de auteur interviewen.

Joke van Leeuwen (1952) is schrijver en illustrator. In 2010 ontving ze de Gouden Ganzenbeer, en in 2012 de Constantijn Huygensprijs. Joke van Leeuwen neemt het eerste exemplaar van ‘Doorkijken’ in ontvangst.

Catharina Schilder (1984) is redacteur bij de Bezige Bij en zal een welkomswoord spreken. Catharina Schilder studeerde Nederlands en filosofie in Groningen en deed de onderzoeksmaster ‘Literary and Cultural Studies’.

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

18,99
MINDBOOKSATH : athenaeum