Presentatie Solid Objectives: Hoe kan museumarchitectuur transhistorisch zijn

15 juni 2017
| | | | |

Bij het verschijnen van Solid Objectives: Order, Edge, Aura, een monografie over de praktijk van het architectenbureau SO-IL uitgegeven door Lars Muller, gaat oprichter Florian Idenburg in gesprek met kunstenaar Gabriel Lester (PolyLester), fotograaf Iwan Baan en museumdirecteur Ann Demeester over de wisselwerking tussen kunst, musea en architectuur en specifiek over de vraag hoe museumarchitectuur transhistorisch kan zijn. 15 juni, vanaf 20.00 bij Spui25.

 

Met de notie trans, inter – of crosshistorical curating wordt binnen het beeldende kunstveld verwezen naar vormen van tentoonstellingsmaken die werk en idee-en uit diverse onderscheiden tijdsgewrichten en stromingen aan en met elkaar verbinden. Het is een ontwikkeling die weerwoord biedt aan de strikt kunsthistorische indeling van werken in bepaalde periodes en stijlrichtingen. Kan het renoveren van een museumgebouw aan eenzelfde transhistorische logica voldoen? Is dat zin –en betekenisvol?

Over de sprekers

Florian Idenburg was als architect eerder verbonden aan de bouw van een aantal nieuwe musea (o.a. New Museum met SANAA) en richtte met zijn partner Jing Liu in 2008 in New York het architectenbureau SO-IL (Solid Objectives – Idenburg Liu) op. Het bureau richt zich specifiek op cultuur en educatie en ontwikkelt progressieve architectuur die de economische en cultuurspecifieke beperkingen die de discipline vaak beknotten, overstijgt. Vanuit Brooklyn werken Idenburg en zijn collega’s aan nieuwe gebouwen, interieurs, meubels, en tijdelijke installaties over de hele wereld. Recente projecten zijn onder meer het Manetti Shrem Museum of Art in Davis, California, de ontwikkeling van een cultureel centrum in een voormalige glasfabriek in Meisenthal, France, en een installatie voor de Chicago Architecture Biennial. Prijzen als 2010 MoMA PS1 Young Architects Program en AIA NY Young Practices Award onderstrepen de intellectuele en artistieke consistentie die kenmerkend is voor de projecten van SO – IL.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum